Ρίξτε μια ματιά

Η Drei είναι το σκυλί που δώσαμε μαζί εξετάσεις για να πάρουμε το… δίπλωμά μας. Είναι, λοιπόν, το πρώτο σκυλί που εκπαίδευσα, για σχεδόν δύο μήνες, και είμαι πολύ περήφανη, και για εκείνην και για τον ιδιοκτήτη της, γιατί έδειξαν μεγάλο ζήλο για μάθηση.

Η Drei στο "κάτω"

Η Drei στο «κάτω»


Η Drei με κοιτούσε στα μάτια και προσπαθούσε να καταλάβει, τι ακριβώς έπρεπε να κάνει. Ήταν πάντα συνεργάσιμη και πρόθυμη να κατανοήσει και να εκτελέσει μία καινούργια εντολή.
Εννοείται ότι υπήρχαν και μέρες – μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού – που ήταν λιγότερο υπάκουη, και αυτό είναι κατανοητό, γιατί τα μαθήματα, όταν είναι… εντατικά, κουράζουν.
Ο ιδιοκτήτης της Drei την αγαπά βαθιά και την έχει συνέχεια μαζί του. Γι΄ αυτό θέλει ένα σκυλί που να μπορεί να στέκεται δίπλα του, ήρεμο σε κάθε του κίνηση.
 
Η Drei στο "μείνε"

Η Drei στο «μείνε»


Η Drei αρίστευσε στη βασική υπακοή, αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι, οτι μέσα από τα μαθήματά μας και τις συζητήσεις που είχα με τον ιδιοκτήτη της για το όποιο πρόβλημα συμπεριφοράς είχε η «μαθήτριά» μου, η σχέση τους μεταμορφώθηκε…
Ο ιδιοκτήτης της Drei άρχισε να την παρατηρεί, να την καταλαβαίνει, να εξηγεί και να διορθώνει συμπεριφορές που δεν επιθυμούσε να έχει η Drei. Ο τρόπος σκέψης του άλλαξε.
Τους ευχαριστώ και τους δύο.

Ακολουθούν τρία βιντεάκια με την Drei εν ώρα μαθήματος. Το πρώτο, τη δείχνει να αρνείται ακόμα και να πλησιάσει την τροφή που της είχα κρύψει σε μέρος από το οποίο θα περνούσαμε, όλως τυχαίως…
Τα επόμενα δύο βιντεάκια δείχνουν τη μέθοδο εκπαίδευσης της βασικής υπακοής.

Δείτε τα εδώ:
βίντεο – η εκπαίδευση της Drei

Ετικέτες: ,