Μερικά λάθη που κάνετε

  • Έχετε φτάσει στο πάρκο με τον σκύλο σας και, με το που του αφαιρείτε το λουρί, εκείνος τρέχει να συναντήσει τους φίλους του. Εσείς συναντάτε τους ιδιοκτήτες των άλλων σκύλων και πιάνετε τη συζήτηση, ενώ τα σκυλιά σας περνούν όμορφα απολαμβάνοντας την ελευθερία τους.IMG_3512
     
    Πόσες φορές, όμως, ο σκύλος σας έχει έρθει προς το μέρος σας, ενώ εσείς έχετε πιάσει την κουβεντούλα με τους δικούς σας φίλους, και δεν τον έχετε επαινέσει γι’ αυτήν την πράξη του; Γιατί; Για να του δείξετε πόσο χαίρεστε που σας… θυμήθηκε; Και πόσο σωστό είναι αυτό που έκανε;Αντίθετα, όταν τον καλείτε εσείς να έρθει και εκείνος καθυστερεί, του βάζετε τις φωνές, εκείνος κατεβάζει τα αφτιά, τον αρπάζετε από το περιλαίμιο, του φοράτε το λουρί, και μεταβολή για το σπίτι. Λάθος! Ο σκύλος δεν μπορεί να καταλάβει τον εκνευρισμό σας για την καθυστέρησή του. Νομίζει ότι τον μαλώνετε επειδή ήρθε! Γι’ αυτό, να τον επαινείτε πάντα όταν επιστρέφει σε σάς και, σιγά – σιγά, θα δείτε ότι ο χρόνος μέχρι την «άφιξή» του θα μειωθεί.
  •  

  • Μην τον μαλώνετε ποτέ για κάτι που έκανε πριν από μία ώρα ή για κάτι που έκανε και δεν ήσασταν μπροστά. Ο σκύλος νομίζει ότι του φωνάζετε για κάτι που κάνει εκείνη τη στιγμή. Μόνο όταν πιάσετε «απ’ αυτοφώρω» τον φίλο σας, του λέτε ένα κοφτό και αυστηρό «όχι» ή «μη».
  •  

  • Ο σκύλος σας τρέμει τις βροντές και τις αστραπές, κι εσείς για να του συμπαρασταθείτε, τον αγκαλιάζετε και τον χαϊδεύετε, σαν να συμφωνείτε μαζί του για το «κακό που σας βρήκε»! Συνεχίστε να του συμπεριφέρεστε φυσιολογικά και προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή. Μιλήσετε του πρόσχαρα. Δώσετε του το αγαπημένο του παιχνίδι ή μία λιχουδιά. Σιγά – σιγά, ο σκύλος σας θα παρουσιάσει βελτίωση.

 

Ακολουθήστε και κάντε
Ετικέτες: ,