…και τι θα μάθουμε;

Το «κάτσε»

Με την εντολή αυτήν μπορούμε να βάλουμε ή να βγάλουμε το λουρί του σκύλου μας χωρίς να χρειάζεται να τον κυνηγάμε, να περιμένουμε «καρτερικά» στο πεζοδρόμιο να ανάψει πράσινο για τους πεζούς, ή ο τετράποδος φίλος μας να κάθεται ενώ εμείς συζητάμε με ένα φίλο μας που συναντήσαμε τυχαία στον δρόμο κ.λ.π.

εκπαίδευση σκύλων: Η εντολή "κάτω"

Η εντολή «κάτω»

Το «κάτω»

Ο σκύλος κάθεται με την κοιλιά στο έδαφος – θέση ξεκούρασης. Στη θέση αυτήν μπορούμε να βάλουμε τον σκύλο μας όταν επιθυμούμε να παραμείνει σε χαλαρή και ξεκούραστη θέση. Παράδειγμα, όταν έχουμε δώσει ραντεβού με έναν φίλο στον δρόμο και εκείνος έχει αργοπορήσει.

Το «μείνε»

Με αυτήν την εντολή ζητάμε από τον σκύλο μας να παραμείνει στη θέση «κάτσε» ή «κάτω», χωρίς λουρί, ενώ εμείς είμαστε σε απόσταση, ή πρόκειται να βρεθούμε και εκτός οπτικού πεδίου του σκύλου. Με την εκμάθηση αυτής της εντολής ο σκύλος μας θα παραμένει στη θέση του ενώ εμείς υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας στο σπίτι ή όταν βρισκόμαστε σε ένα café και δεν θέλουμε ο σκύλος μας να ενοχλεί τα διπλανά τραπέζια.

εκπαίδευση σκύλων: Η εντολή "μείνε"

Η εντολή «μείνε»

Το «πάμε»

Ο σκύλος περπατάει δίπλα μας και ήρεμα στη βόλτα.

Το «έλα»

Ο σκύλος μας μαθαίνει να έρχεται σε εμάς όταν τον έχουμε ελεύθερο στο πάρκο και να κάθεται απέναντί μας. Έτσι λοιπόν του βάζουμε το λουρί του και αναχωρούμε για το σπίτι.

εκπαίδευση σκύλων: Η εντολή "εντάξει"

Η εντολή «εντάξει»

Το «εντάξει»

Τους ζυγούς λύσατε!
Αλλαγή – λήξη ισχύος εντολής.
Με τη λήξη μην ξεχνάτε ποτέ να επιβραβεύετε τον σκύλο σας για την καλή του διαγωγή. Μια αγκαλιά, ένα χάδι ή μια λιχουδιά είναι αρκετά για εκείνον.

«Αποχή τροφής»

Ο σκύλος σταματά να τρώει οτιδήποτε συναντά στον δρόμο του. Ετσι, αποφεύγουμε τις γαστρεντερολογικές διαταραχές λόγω ακαθαρσιών, όπως και την τροφή που περιέχει δηλητήριο. Φυσικά δε γίνεται χρήση ηλεκτρικού κολάρου.