βασική υπακοή

 

Η εκπαίδευση της βασικής υπακοής είναι από τις σημαντικότερες μορφές εκπαίδευσης καθώς είναι απαραίτητη για κάθε σκύλο που ζει στις πόλεις, μέσα στα σπίτια μας και αποτελεί μέλος της οικογένειάς μας. Γι΄αυτό ο σκύλος πρέπει να είναι «τύπος και υπογραμμός»! Να έχει άριστη συμπεριφορά για να μπορούμε πάντα να τον έχουμε στο πλάι μας και να περνάμε όμορφα μαζί του.

εκπαίδευση σκύλων: Ο σκύλος μαθαίνει εντολές

Ο σκύλος μαθαίνει εντολές

Με τη βασική υπακοή ο σκύλος μας μαθαίνει εντολές που είναι χρήσιμες για την καθημερινότητά μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνει τη ζωή μας μαζί του. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι αναπτύσσουμε μια επικοινωνία, αποκτούμε τους δικούς μας κώδικες και υπάρχει κατανόηση. Με την εκπαίδευση σκύλος και ιδιοκτήτης έρχονται πιο κοντά και η σχέση αλλάζει. Αλλάζει γιατί έχουμε πια αποσπάσει την προσοχή του σκύλου μας και την προθυμία του να εκτελέσει την εντολή που θα του δώσουμε. Τα σκυλιά, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, είναι πρόθυμα να μάθουν. Προσπαθούν να μας καταλάβουν και μας παρατηρούν συνεχώς…

Η βασική υπακοή είναι σημαντική γιατί διορθώνει και προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου.

εκπαίδευση σκύλων: Η σχέση βασίζεται στην ηρεμία

Η σχέση βασίζεται στην ηρεμία

Η σχέση αρχίζει να βασίζεται στην ηρεμία. Μαζί με τον σκύλο εκπαιδεύεται και ο ιδιοκτήτης. Μαθαίνει και εκείνος πώς να συμπεριφέρεται σωστά στο σκύλο του και πώς ο φίλος του θα τον υπακούσει. Οι φωνές και το χτύπημα του ζώου δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και καλό είναι να μην χτυπάμε ποτέ τον σκύλο μας.